Hoe u de beste chiropractor selecteert

Chiropractie is een beroep met een grote verscheidenheid aan oefenfilosofieën en technieken, waardoor het een uitdaging is om een chiropractor te selecteren die het meest geschikt is voor een individu. Omdat de chiropractische behandeling praktijkgerichte procedures omvat, moet zowel rekening worden gehouden met de voorkeur van de behandelingsstijl als met de verstandhouding met de chiropractor.

Dit artikel bevat vragen die u kunt stellen bij het interviewen van een chiropractische arts en geeft richtlijnen voor wat u van chiropractische zorg kunt verwachten. Het benadrukt ook enkele rode vlaggen die kunnen duiden op twijfelachtige behandelings- en / of praktijkmanagementbenaderingen.

Aanbevelingen verzamelen

Een plek om te beginnen is om een huisarts, fysiotherapeut of wervelkolomspecialist te vragen om aanbevelingen van chiropractors die zij als bekwaam en betrouwbaar beschouwen. Een manier om deze vraag te formuleren is: “Als iemand in uw familie een chiropractor nodig heeft, wie zou u dan aanbevelen?” Veel medische professionals hebben echter geen regelmatige interactie met chiropractoren en kunnen daarom mogelijk geen aanbeveling doen.
Het helpt ook om vrienden, collega’s en buren om aanbevelingen te vragen. Hoewel deze aanbevelingen waardevol kunnen zijn, moet u er rekening mee houden dat de definitie van de ene persoon van de beste chiropractor behoorlijk kan verschillen van de definitie van een andere persoon. Het is belangrijk om een chiropractor te vinden die aan de specifieke behoeften van een persoon kan voldoen.

Over het algemeen is een chiropractor die door meerdere mensen wordt aanbevolen, waarschijnlijk betrouwbaar.

Een chiropractor interviewen

Voordat u met de behandeling begint, is het meestal het beste om een ​​telefonisch interview af te nemen of om een ​​consult op kantoor te vragen om meer te weten te komen over de chiropractor, de kliniek en de gebruikte technieken. De behandelende chiropractor zal doorgaans om een ​​persoonlijk consult vragen om deze details te bespreken.
Voor de meeste mensen is het belangrijk om zich op hun gemak te voelen bij de chiropractor en een algehele positieve ervaring in de kliniek te hebben. Zich op uw gemak voelen is relatief en hangt af van persoonlijke voorkeuren, inclusief details zoals hoe lang een patiënt gewoonlijk moet wachten in de wachtkamer of de locatie van het kantoor van de chiropractor.

Vragen die u tijdens een eerste gesprek over verstandhouding en ervaring met een chiropractor en / of kliniekpersoneel moet overwegen, kunnen een of meer van de volgende vragen zijn:

  1. Is de chiropractor vriendelijk en hoffelijk?
  2. Voelt de patiënt zich op zijn gemak bij het praten met de chiropractor?
  3. Beantwoordt de chiropractor volledig alle vragen van de patiënt?
  4. Luistert de chiropractor naar de volledige uitleg van de patiënt over de symptomen en de zorgen / voorkeuren van de behandeling?
  5. Hoeveel jaar is de chiropractor in de praktijk?

Background Research

Patiënten willen misschien onderzoeken of er disciplinaire maatregelen tegen de chiropractor zijn. Deze informatie is beschikbaar bij de chiropractische regelgeving en het licentiebord van elke staat, die meestal te vinden is op de website van de staat. Patiënten kunnen ook controleren of de universiteit van hun chiropractor is geaccrediteerd door de Council on Chiropractic Education.

Het selecteren van een zorgverlener voor behandeling is iets dat met zorg moet gebeuren. Voel je niet gedwongen om behandeld te worden door de eerste chiropractor die is geïnterviewd. Veel mensen interviewen verschillende chiropractoren voordat ze er een uitkiezen die volgens hen goed geschikt is om hun aandoening te behandelen.

Het komt erop neer dat het de rol van de chiropractor is om de zorg voor de patiënt aan te bevelen, en het is aan de patiënt om de aanbevelingen van die arts al dan niet te accepteren. Patiënten mogen nooit het gevoel hebben dat een arts hen onder druk zet om een behandelings- of betalingsbesluit te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *